Selectie pakt laatste 4 veld punten van 2017

Home Nieuws Selectie pakt laatste 4 veld punten van 2017

AVO 1 – Mid-Fryslân 1, 25 – 24 (15-10-2017)

In de Overgangsklasse A van het veldkorfbal waarin AVO 1 uitkomt, lijken alle teams van elkaar te kunnen winnen. Tot vandaag was er een afgetekende koploper, maar ook de andere teams doen volop mee in de strijd om de punten. Het Asser AVO ontving zondagmiddag de trotse koploper Mid-Fryslân 1 die in Assen orde op zaken wilde stellen. Voor AVO 1 was dit de enige kans in deze fase van de competitie om bij de bovenste clubs aan te haken. Het belang van dit duel spatte er vanaf het beginsignaal vanaf. Er werd fanatiek gespeeld en het zeer talrijke publiek was in Assen spekkoper. Beide teams hielden elkaar aanvankelijk aardig in evenwicht en al was soms de marge wat groter in AVO-voordeel, toch wisten de gasten tot pal voor de rust bij te blijven, 13 – 12. Maar In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg AVO loon voor haar betere spel. AVO wist een gat van vijf doelpunten te slaan, 17 – 12, waarvan de Friezen pal voor de rust nog een doelpunt afknabbelden, 17 – 13. Na de rust lieten de Assenaren geen twijfel bestaan over hun bedoelingen. Met twee doelpunten werd het verschil al snel gemaakt en ook al krabbelde Mid-Fryslân met twee doelpunten nog wel even terug, AVO scoorde onmiddellijk vier scores op rij en bij de stand 23 – 15 halverwege de tweede helft gaf niemand meer iets voor de gasten uit Friesland. Maar dat liep helemaal anders, want AVO scoorde gedurende een kwartier niet meer. De gasten uit Reduzum namen het initiatief volledig over en de riante voorsprong van AVO verdween als sneeuw in de riante zomerzon. Maar liefst negen doelpunten op rij, waar tussendoor ook nog een strafworp door AVO werd gemist bij de stand 23 – 22, toonde de malaise aan Asser zijde. Niets lukte meer en onder de enthousiaste aanmoedigingen van de Mid-Fryslân-supporters kwamen de gasten van 23 – 15 achter op 23 – 24 vóór. Het was voor de AVO-aanhang een boze droom. Het kon misschien nog alle kanten op terwijl de tijd verstreek. Gelukkig voor AVO bracht een doelpunt van afstand van Veerle Stougie de gelijkmaker en in de laatste minuut was het Marlou Kuiper die AVO met een afstandschot in veilige haven bracht, 25 – 24. Al was de overwinning wel verdiend, maar vanmiddag hing de overwinning wel aan een zijden draadje. Door dit resultaat staat AVO 1 nu op twee punten van koploper Mid-Fryslân 1. De doelpuntenmakers van AVO waren: Marlou Kuiper 6x, Marije Lunshof en Bas Lammerts beiden 4x, Veerle Stougie, Marko Dolsma en Roald Schoenmaker allen 3x, Viola Bebingh 2x. Om enig idee te geven van het gedrang om de bovenste plaats volgt hier de tussenstand:

Mid-Fryslân 1​7 – 10
Heerenveen 1​7 – 8
De Hoeve 1​7 – 9
AVO 1​7 – 8
OWK 1 ​7 – 6
Wit-Blauw 1​7 – 5
De Wâlden 1​6 – 4 De twee onderste teams spelen 21 oktober hun laatste wedstrijd
ZKV (Za) 1​6 – 3

Met deze wedstrijd is de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten, waarvan de tweede helft ongeveer vanaf half maart volgend jaar weer verder gaat. De korfballers verruilen het veld nu voor de zaal waarvan de competitie in het weekend van 11/12 november begint.

AVO 2 – Mid-Fryslân 2, 22 – 15 (15-10-2017)

In de laatste veldkorfbalwedstrijd voor dat het zaalseizoen begint, liet AVO 2 zien waarom het na deze wedstrijd tegen koploper Mid-Fryslân 2 mede bovenaan staat. Tot bijna halverwege de eerste helft was de stand nog maar opgelopen naar 1 – 2 in het voordeel van de bezoekers. Een bijzonder schamele productie en dat kwam niet door het slechte spel maar door een slecht schotpercentage. Beide teams hadden daar last van en daarom liepen ze tot dat moment geen van beiden averij op. In de daaropvolgende tien minuten scoorde AVO 2 vijf doelpunten op rij en zette 6 – 2 op het scorebord. De Friese gasten konden daar weinig tegenover zetten en de twee doelpunten die zij nog maakten brachten AVO 2 niet in gevaar omdat het vizier bij AVO inmiddels een schoonmaakbeurt had gekregen, ruststand 10 – 4. Na de thee werd er in deze aantrekkelijke wedstrijd aanvankelijk om en om gescoord tot de tussenstand 12 – 7. Daarna maakten de Assenaren aan elke Friese illusie voor een goed resultaat definitief een eind liepen verder uit naar 16 – 7. Er waren toen nog twintig minuten te spelen. Na 16 – 10 en 17 – 12 hielden beide teams elkaar wat het scoren betreft in evenwicht . Na 19 – 14 liep AVO uit naar 22 – 14 waarna Mid-Fryslân las laatste nog eenmaal scoorde. Eindstand 22 – 15. Een zeer verdiende en nuttige overwinning. Hiermee staat AVO 2 na zeven van de veertien wedstrijden gelijk in punten met onze Friese gasten. Door een beter doelsaldo en de winst op Mid-Fryslân 2 staat AVO 2 nu bovenaan, zie de stand hieronder. De doelpunten werden deze middag gemaakt door Riccardo Sloot 7x, Jostein Scheffer 6x, Bas Bleumer 5x, Daniël Zonderman 2x en Maaike Koster en Angelique Dermois beiden 2x.

Heerenveen 2​7 – 4
Amicitia 3​6 – 2​op 21 oktober spelen Amicitia 3 en De Wâlden 2 hun zevende wedstrijd
AKC (Al) 2 ​7 – 2