Selectie speelt dit weekend haar laatste (thuis-) wedstrijd dit seizoen

Home Nieuws Selectie speelt dit weekend haar laatste (thuis-) wedstrijd dit seizoen

Archief foto: RODA-fotografie

Komende zondag spelen AVO 1 en AVO 2 beiden hun laatste competitiewedstrijden van dit seizoen. AVO 1 speelt om 14:30 uur tegen De Hoeve 1. In deze competitie is Groen Geel 1 al kampioen geworden. Toch had het in de laatste drie competitiewedstrijden nog heel spannend kunnen worden want Groen Geel 1 liet in twee van de laatste drie wedstrijden maar liefst drie punten liggen. Maar ook AVO 1, dat drie punten achterstand had op de ploeg uit Wormer, overkwam hetzelfde. Het werd voor Groen Geel dus een nog narrow escape. Jammer natuurlijk dat AVO die punten heeft verspeeld aan Mid-Fryslân en ZKV. Deze beide wedstrijden waren en teleurstelling voor onze club, maar in de halve finale van 17 mei jl. om de Jan Mulderbeker weer tegen dezelfde Friezen hadden we nog een mogelijkheid om tot revanche te komen. Na een goed begin van AVO, 3 – 1 was het even later toch 3 – 5 en moest AVO in de achtervolging. Beide teams lieten elkaar niet los en bleven tot de rust om en om scorend steeds op één punt van elkaar. Ruststand 11 – 10 in Asser voordeel. Ook na de rust bleef het een spannende wedstrijd, maar nu nam Mid-Fryslân het initiatief in het scoreverloop. Wat AVO ook probeerde, de kansen kwamen wel maar de goede afronding ontbrak. De Friezen waren gewoon beter op schot en AVO haakte wel aan. Strijdlust was er wel maar AVO bleek niet in staat om de dat ene doelpunt achterstand te overbruggen. Tenslotte floot de scheidsrechter bij de stand 21 – 23 af. Een teleurstelling dat de bekerfinale op eigen veld niet werd gehaald.

Afgelopen zaterdag, (20 mei), speelde AVO 1 haar laatste uitwedstrijd op het natuurgrasveld van Fiks in Oegstgeest. Met ons basisteam en slechts twee wisselspelers werd aan de wedstrijd begonnen. Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. De score ging gelijk op en bij de rust was de stand 11 – 10 in het voordeel van Fiks. Direct na de rust scoorde AVO direct de gelijkmaker, 11 – 11 en Fiks scoorde gelijk tweemaal tegen. Weer het beeld bekend van de laatste wedstrijden. AVO kreeg de wedstrijd niet onder controle en liep meestal achter de feiten aan. In bijna de laatste zes minuten van de wedstrijd kwam AVO vanuit de stand 19 – 17 toch nog op 19 – 20 vóór. Helaas waren we niet in staat om deze stand te vast te houden want de thuisclub gooide er nog twee treffers in.

In de laatste weken heeft AVO 1, (en ook AVO 2), te maken met spelers met blessures en met allerlei pijntjes die de prestaties beïnvloeden. In de eerste helft van het veldseizoen werd één van de zeven wedstrijden verloren, die tegen Groen Geel. Na de zaal zaten we er meestal wel dichtbij. Zulke kleine verschillen geven hoop voor de toekomst want dat is er zonder twijfel. Onze jonge selectie kan nog behoorlijk doorgroeien en zal meer ervaring gaan opdoen. Wellicht blijven de verschillen dan ook nog klein, maar dan slaan ze door in ons voordeel. Onder Pascal Zegwaard zijn we de afgelopen seizoenen blijven groeien.

AVO 2 ging in het begin van de competitie ook beter dan in de tweede helft van het veld. In de eerste helft werden negen van de veertien te behalen punten binnengesleept. Op het laatst moesten nog de nodige punten worden gepakt voor lijfsbehoud. Er wachtten AVO 2 en André van Moock die inmiddels het stokje van Evert Jan Geertsema had overgenomen nog een zware opdracht. Met nog vijf wedstrijden tegen teams die vaak ook voor handhaving moesten knokken, was die opgave niet gemakkelijk. Maar AVO 2 heeft het op eigen kracht gered. Thuis in Assen werd Mid-Fryslân 2 in een spannend duel met 20 – 18 teruggestuurd. In de uitwedstrijd tegen DVO 4 liet AVO 2 zien waartoe het in staat is. Zij stegen niet boven zichzelf uit maar lieten een gedegen spelletje zien en hielden dat de gehele wedstrijd vast. Daarvoor werd de gehele wedstrijd hard gewerkte en voor elkaar gewerkt. Door het verlies van Nic. 4 bij AKC 2, is AVO 2 nu niet meer te achterhalen.

Afgelopen zondag werd afgereisd naar Oldeholtpade waar SCO 3 voor een van haar laatste kansen speelde. Ook hier liet AVO 2 vooral in de eerste helft zien wat het team in zich heeft. SCO 3 ging furieus van start al had AVO het openingsdoelpunt gescoord. Na een kwartier was de stand 9 – 5 maar drie minuten later was AVO al weer terug bij 10 – 9. Van beide kanten werd veel gescoord. De rust brak aan bij de stand 16 – 13. Na de rust bleek de doelpuntenmachine bij AVO en SCO niet meer zo soepel te functioneren. AVO kwam direct na de thee op 16 – 15. Maar het lukte niet om SCO voorbij te komen. Met nog vijf minuten te gaan bij de stand 25 – 22 was de wedstrijd nog niet gespeeld en was men bij SCO nog niet gerust op een overwinning. Tenslotte werd bij de stand 27 – 23 afgefloten. AVO 2 liet in deze aantrekkelijke wedstrijd opnieuw zien waartoe het in staat is.

Vooral in de laatste fase van deze beide competities moest steeds vaker een beroep worden gedaan op wisselspelers van buiten de selectie. Vaak waren dat wissels vanuit onze junioren soms uit een ander seniorenteam. Ze werden lang niet altijd ingezet, maar ze waren er wel bij en dat was bijzonder prettig.
Bedankt daarvoor!!

Komende zondag 28 mei de laatste twee wedstrijden van deze competities. AVO 1 speelt om 14:30 uur tegen De Hoeve 1 dat al veilig is. Bij winst van AVO eindigen zij op een tweede plaats achter terechte kampioen Groen Geel 1.
AVO 2 speelt tegen AW/DTV 3 om 13:00 uur. Onze gasten uit Amsterdam kunnen theoretisch nog op gelijke hoogte komen met huidig koploper Wageningen 3. Gezien de laatste wedstrijden van AVO 2 mag u deze partij niet missen.