Selectie verliest twee punten aan Mid-Fryslân

Home Nieuws AVO Senioren Selectie verliest twee punten aan Mid-Fryslân

Archief foto RODA-Fotografie

AVO 1 – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1, 24 – 25    (d.d. 07-5-2017)

In de elfde wedstrijd van de veldkorfbalcompetitie leed AVO 1 in de Overgangsklasse A haar derde nederlaag. Koploper Groen Geel 1 dat afgelopen zaterdag gelijk speelde en met nog drie competitiewedstrijden op het programma is niet meer te achterhalen. AVO trof vanmiddag een fanatiek spelend Mid-Fryslân dat in het begin van de wedstrijd haar bedoelingen nog niet duidelijk kon maken. AVO zonder Rianne Echten maar met Marlou Kuiper in de basis, begon prima. Na de 2 – 0 voorsprong voor de thuisclub kwam de eerste tegenstoot van de Friezen, maar AVO liep verder uit naar 4 – 1. In die fase van de wedstrijd waren de Assenaren de beter spelende ploeg en het was volkomen terecht dat er na een kwartier een 8 – 3 stand op het scorebord stond. Maar terwijl bij de gasten de schoten beter gingen vallen was dat bij AVO niet meer het geval. Mid-Fryslân nam het initiatief volledig over en wist in vijftien minuten de achterstand om te buigen in een 8 – 12 voorsprong. Tot wanhoop van de AVO-supporters miste de thuisclub bij deze stand ook nog een strafworp. In de laatste fase van de eerste helft kwam AVO nog tot 10 – 1 terug en dat was tevens de ruststand. Na de thee namen de gasten het initiatief met drie doelpunten op rij, 10 – 15. Maar AVO toonde karakter en kreeg weer meer vat op de tegenstander.  Via 12 – 15 werd het na twaalf minuten gelijk 16 – 16. Maar AVO was niet in staat om zich los te maken van de Friezen.  Terwijl de spanning te snijden was, bleven beide teams bijna om en om scoren waarbij er nooit meer dan twee doelpunten verschil te noteren vielen. Met het eindsignaal steeds meer in het zicht was de spanning te snijden. Na 24 – 22 en met nog twee minuten te spelen scoorde Mid-Fryslân nog tweemaal en won daarmee de wedstrijd. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Joss Abbingh 6x, Marlou Kuiper 4x, Marije Lunshof, Lieneke Pries en Marko Dolsma allen 3x,Bas Lammerts en Daniël Zonderman beiden 2x, Veerle Stougie 1x. Volgende week zondag 14 mei reist AVO 1 af naar Zaandam voor de return tegen ZKV 1, Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

AVO 2 – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1,  20 – 18   (d.d. 07-5-2017)

Natuurlijk zijn alle wedstrijden belangrijk, maar zo naar het einde van de competitie en gezien de stand op de ranglijst was de ontmoeting tegen Mid-Fryslân 2 van erg groot belang. AVO 2 heeft de punten nog hard nodig en kon vanmiddag een goede stap maken naar handhaving. Ook voor de gasten stond het een en ander op het spel want bij winst zouden zij de koppositie in de reserve 1e klasse A grijpen. Zo ver kwam het niet want AVO 2 begon prima aan de wedstrijd. Na de 2 – 0 plaatsen de gasten een tegenstoot en bij 3 – 1 gebeurde dat nog eens. Daarna liep AVO uit naar een 6 – 2 tussenstand. En toen leek het of bij AVO de spirit verdween. De Friezen kregen de overhand en AVO moest toezien hoe de mooie voorsprong teniet werd gedaan. Na 6 – 7 en 7 – 7 werd het nog wel 8 – 7 maar toen tekenden de gasten tot de rust een 8 – 11 voorsprong aan. Direct na de rust scoorde AVO maar ook Mid-Fryslân scoorde mee en liep zelfs uit naar een 10 – 14 tussenstand. Maar de Assenaren knokten terug en in en sterke vijf minuten werd de achterstand teniet gedaan, 14 – 14. Zo halverwege de tweede helft leek de wedstrijd nog alle kanten op te kunnen gaan. Ook nu toonden de Friezen hun onverzettelijkheid maar AVO was er telkens als de kippen bij om de stand weer naast elkaar te brengen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg AVO een gaatje bij 17 – 16 en wat er ook geprobeerd werd, Mid-Fryslân kwam daar niet meer overheen.

Bij de stand 19 – 18 en met nog drie minuten op de klok miste AVO een strafworp, die echter overgenomen moest worden en bij de tweede poging werd wel gescoord, 20 – 18. Die voorsprong kon de thuisclub tot het slotsignaal vasthouden. De doelpunten bij AVO waren deze middag van: Reinier Meints 4x, Job Bakker, Jostein Scheffer en Adriaan Dusee allen 3x, Laura Sloot en Bas Bleumer beiden 2x, Lisanne van Loon, Viola Bebingh en Marit Smit allen 1x. Volgende week, zaterdag 13 mei, spelt AVO 2 in Bennekom tegen DVO/Accounter 4. Deze wedstrijd begint om 15:45 uur.