Selectie weet de punten niet in Assen te houden

Home Nieuws Selectie weet de punten niet in Assen te houden

Archief foto, Roelof Daalmeijer/ RODA-Fotografie

AVO 1 – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1,  28 – 36  (21- 01-2018)

AVO 1 liet zondagmiddag in eigen huis het bezoekende Mid-Fryslân 1 met de volle winst terug naar Friesland gaan. De Assenaren begonnen goed en stonden al snel op een 2 – 0 voorsprong maar de gasten kwamen terug en namen het heft in handen. Na een kwartier was het gelijk 6 – 6 waarna de gasten via 6 – 10 en 8 – 10 naar 8 – 14 uitliepen. De schotvaardigheid bij de tegenstander was beter dan bij AVO en dat verklaarde veel. De Assenaren waren vanmiddag niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hun spel was vaak te statisch om het de gasten lastig te maken en de energie waarmee vorige week in Kampen tegen Wit-Blauw de overwinning werd behaald was soms ver te zoeken. Toch wist AVO de schade weer te beperken door tot 14 – 15 terug te komen en het talrijke Asser publiek hoopte op een kanteling van de wedstrijd. Dat zat er helaas niet in en zo werd gerust bij de stand 16 – 20. Ook na de rust wist AVO zich niet onder de druk van Mid-Fryslân uit te spelen al bleef de schade in het eerste kwartier beperkt tot 24 – 25.  Zo bleven de kansen in deze wedstrijd voor AVO bestaan. Maar AVO vocht meer met zichzelf dan tegen de tegenstander en Mid-Fryslân kon zo’n tien minuten voor het einde uitliepen naar een 24 – 28 voorsprong. AVO was niet meer in staat om zich voldoende te herstellen.

Tenslotte werd afgefloten bij de stand 28 – 36, een verdiende overwinning voor de gasten in een minder mooie weedstrijd waarin het arbitrale duo van beide kanten vaak niet werd begrepen. Veel onrust ontstond o.a. over het toekennen van maar liefst achttien strafworpen, waarvan veertien in de eerste helft, overigens gelijk over beide teams verdeeld. Door dit verlies staat AVO nu op plaats vier op de ranglijst, drie punten achter de koplopers. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Marlou Kuiper 8x, Joss Abbingh 7x, Viola Bebingh, Marko Dolsma en Bas Lammerts allen 3x, Marije Lunshof 2x, Veerle Stougie en Jostein Scheffer beiden 1x. Volgende week zondag speelt AVO 1 opnieuw een thuiswedstrijd tegen de ander koploper OWK 1. Deze wedstrijd begint om 14:50 uur in de Marsdijkhal.

AVO 2 – Blauw-Wit (A) 4,  18 – 23  (21-01-2018)

Het tweede team van AVO liet zich zondagmiddag tegen Blauw-Wit 4 in de eerste helft niet onder de voet lopen door de tegenstanders. In de eerste wedstrijd op 19 november jl. in Amsterdam werd AVO 2 door dit team met 31 – 17 afgeschoten. Bij de gasten spelen o.a. Barry Schep en Casper Boom, (oud DOS ”46) en andere korfballers uit vroegere selectie van de thuisclub. AVO begon voortvarend en had na twee aanvallen ook twee doelpunten. Na 2 – 1 en 3 – 1 liepen de Amsterdammers door naar 4 – 5, maar AVO bleef op haar hoede en bleef investeren in goede combinaties en was verdedigend alert. Bij rust was de stand 8 – 8. Direct na de rust waren het toch de bezoekers die het beste uit de herstart kwamen. Elf minuten later was de stand 8 – 13 in Amsterdams voordeel en deze demarrage van de gasten bleek de rest van de tweede helft voor AVO onoverkomelijk. In het vervolg van de tweede helft liep de achterstand voor AVO enkele malen op naar zeven doelpunten, maar steeds kwamen de Assenaren weer dichterbij. Positief voor de statistiek was de komst in het team van Riccardo Sloot die vier minuten voor het eindsignaal werd ingewisseld. Hij deed vier doelpogingen  waarvan drie afstandsschoten doel troffen. Eindstand 18 – 23 en daarmee staat AVO 2 op een gevaarlijke positie in de rangschikking. De doelpuntenmakers waren: Jostein Scheffer 6x, Riccardo Sloot 3x, Marijke Popken, Angelique Dermois en Bas Bleumer, allen 2x, Maaike Koster, Laura Sloot en Roald Schoenmaker allen 1x. AVO 2 speelt zondag 28 januari de volgende wedstrijd tegen Deetos Snel 3 uit Dordrecht. Deze wedstrijd begint om 13:10 uur in de Marsdijkhal.