Selectie wint voor eigen publiek van De Hoeve 1 & 2!

Home Nieuws Selectie wint voor eigen publiek van De Hoeve 1 & 2!

De selectie van AVO speelde de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De bezoekers kwamen vandaag uit De Hoeve. Voor AVO 1 was het zaak om ook thuis de eerste punten te pakken en zo afstand te nemen van de laatste plaats. AVO 2 zou bij winst bovenin meedraaien.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – De Hoeve 1 speelde AVO 2 een zeer verdienstelijke pot tegen De Hoeve 2. AVO 2 was heer en meester en liet aan het thuispubliek zien dat deze jonge ploeg prima kan scoren en mee kan draaien in de top van de reserve eerste klasse. AVO 2 wint vrij eenvoudig met 21-9. Een terechte uitslag gezien het vertoonde spel, wat bij AVO 2 prima voor elkaar is.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit De Hoeve was niet vooraf een gelopen race. Om precies 17:00 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Benedictus/Rave voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten werd er, ondanks de vele gecreëerde kansen van AVO, niet gescoord. Het bleek lastig te zijn om de korf te vinden. In de 11de minuut opende AVO de score met een one-hander. De Hoeve scoorde direct tegen en er ontstond een spannende eerste helft waarin AVO het betere van het spel had. AVO wist dit overwicht niet om te zetten in doelpunten, er werd veel gemist. De ruststand lijkt dan ook spannender dan dat het in werkelijkheid was. 9-7.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. AVO bleef creëren maar weigerde de trekker echt over te halen. Via 11-8 had het meermalen de kans om flink uit te lopen. Het bleef echter bij een marge van 3 of 4 doelpunten verschil. In de laatste 10 minuten liep AVO uit naar 16-11. Hierna was het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor De Hoeve. Met een afstand schot werd de eindstand bepaald 16-12.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We waren slecht in de afronding. We speelden wel prima, we creëerden kans op kans. Zeker in de tweede helft, het lukte gewoon niet om die bal in de korf te krijgen. Dat gebeurd helaas wel eens en gelukkig tegen een ploeg die daar, vandaag, niet zoveel tegenover kan zetten. Dus we winnen gewoon en daar zijn we blij mee. Qua afrondingspercentage was het een slechte wedstrijden, dan is het goed dat je dan toch kunt winnen. Dat hebben we gedaan. Qua spel was het wel prima en we bleven tot het eind met elkaar strijden. Ook dat geeft aan dat we stappen hebben gemaakt en nog steeds maken. We krijgen nu een lastige uitwedstrijd bij een van de titelfavorieten; De Meeuwen. We zijn erg benieuwd of en hoeveel weerstand we daar kunnen bieden. Ten opzichte van vorig jaar hebben we het puntenaantal van voor de zaal verdubbeld. We hopen ons zo snel mogelijk veilig te spelen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD TEGEN DE MEEUWEN 1! DE WEDSTRIJD START OM 15:30 UUR IN PUTTEN. AVO 2 SPEELT OM 14:10 UUR EEN UITWEDSTRIJD TEGEN ROG IN GRONINGEN.

Foto’s: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie