Spelers en speelster van AVO E2 verliezen eerste veldwedstrijd van dit seizoen

Home Nieuws AVO E-jeugd Spelers en speelster van AVO E2 verliezen eerste veldwedstrijd van dit seizoen

Het voorjaar is begonnen, de zaalcompetitie is weer achter de rug, dus is het weer tijd voor de voorjaarsveldcompetitie. Voor de eerste wedstrijd moest AVO E2 in eigen huis aantreden tegen Sparta E2. In het team van coach Martijn was Karsten niet helemaal fit, daarom was het team voor deze wedstrijd aangevuld met Boyd. Het weer was goed met zelfs een mager zonnetje en spelers en scheidsrechter hadden er blijkbaar erg veel zin in. 5 minuten eerder dan gepland floot de scheids om 11:40 uur voor het begin van de wedstrijd.
Boyd en Karsten bleven het eerste kwart aan de kant en Cas, Iris, Loïs P (aanvoerder) en Loïs W begonnen in het veld. Direct vanaf de afworp ging AVO in de aanval en lag ook al snel de eerste bal in de korf. Voordat haar grootste supporters waren gearriveerd maakte Loïs P er 1-0 van. Sparta leek niet echt onder de indruk en kwam vlot terug. Nog in dezelfde minuut bracht Sparta de stand terug naar 1-1 en nog geen minuut later zelfs naar 1-2. Enige tijd ging het spel aardig gelijk op, maar het was weer Sparta dat het volgende doelpunt maakte: 1-3. AVO moest duidelijk even weer wennen aan het spelen op het veld en aanvallen liepen nog niet als vanouds. Gescoord werd er in het eerste kwart ook niet meer.
Voor het tweede kwart gingen Cas en Iris naar de kant en kwamen Boyd en Karsten in het veld. Sparta sloeg direct weer toe en maakte uit een doorloopbal 1-4. Geleidelijk kwam AVO beter in het spel en werden er aardige aanvallen opgezet. Het duurde echter tot halverwege dit kwart voordat AVO wist te scoren. Uit een mooi opgezette doorloopbal scoorde Loïs W 2-4. AVO probeerde het nog een paar keer met wat afstandschoten, maar in tegenstelling tot de zaalcompetitie waren deze pogingen hier niet succesvol. Ook Sparta wist dit kwart niet meer te scoren.
Bij het begin van de tweede helft gingen Karsten en Loïs P naar de kant en kwamen Cas en Iris weer in het veld. AVO had het ritme weer gevonden en het spel ging gelijk op. Aan beide kanten werden mooie aanvallen opgezet en kwamen er voor beide teams doelkansen. Door goed verdedigingswerk van beide teams bleven doelpunten uit. Alleen Sparta lukte het halverwege dit kwart om een bal door de korf te krijgen en zo de stand op 2-5 te brengen.
Voor het laatste kwart ging Loïs W naar de kant en kwam Loïs P weer in het veld. De niet fitte Karsten bleef op de bank. Het spel werd wat feller: AVO probeerde terug te komen in de wedstrijd en Sparta probeerde dit uit alle macht te voorkomen. Dit spel leverde AVO na een minuut spelen zelfs een strafworp op. Deze werd helaas gemist. Even later was het Sparta dat wel scoorde en er 2-6 van maakte. Nog in dezelfde minuut werd door het AVO-viertal een mooie aanval opgezet en scoorde Boyd uit een doorloopbal 3-6. Een paar minuten later bracht Iris de stand terug naar 4-6 en rook AVO weer kansen. Het lukte echter niet om nog dichterbij te komen. Eerst scoorde Sparta uit een toegekende strafworp 4-7 en vlak voordat de zeer goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal floot maakten ze er zelfs nog 4-8 van.
Ook in de afsluitende strafworpenserie was Sparta de baas en wist 5 keer te scoren. Aan AVO-kant werd gescoord door achtereenvolgens Boyd, Loïs W en Loïs P, waardoor hier de eindstand 3-5 in het voordeel van Sparta werd.