Van het bestuur

Home Nieuws Van het bestuur

Er was dit weekend veel te beleven op de velden van AVO

Wat was er weer veel korfbal te zien bij onze velden in Marsdijk.
Uw voorzitter heeft er in vervand met herstel van een operatie niet veel van meegekregen maar zag wel in de uitslagen dat de vroege korfbalfanaat het meeste geluk zal hebben gehad als het gaat om bekijken van winstpartijen: AVO E1, E2 én E3 wisten hun wedstrijden allemaal te winnen.

Uiteraard, we willen vooral graag dat iedereen plezier beleeft van onze sport. Verliezen en winnen, dat gaat daarbij hand in hand. Maar, succesvol is deze E-Jeugd wel gebleken: zal het de clinic zijn die ze het weekend ervoor hebben kunnen meemaken?
Of was er de stimulans van de stormbaan waarop men direct na de wedstrijd kon spelen?!

Alvast een tip van uw voorzitter: komend weekend speler deze drie teams thuiswedstrijden om 10u00, 11u00 en 12u00.
Geen stormbaan, wel korfbalvertier!

Terug naar afgelopen weekend: ook AVO 3, A1, B1, C1, D1 wisten dit weekend vaker de korf te raken dan hun tegenstander. Gefeliciteerd allen.

Onze selectie kwam net te kort tegen hun tegenstanders (AVO 2-DOS’46 2 in de reserve-ereklasse; AVO 1-Nic. 1 in de hoofdklasse). Met zulke tegenstanders is er niets om je voor te schamen als je met 2-3 punten verschil verliest. De realiteit is wel dat met de nieuwe competitie-opzet er weinig tijd is om resultaten te halen. De eerste veldrangschikking vindt al plaats vóór de zaal (en na de zaal speel je in dus andere poules).

Komende weekend vinden de thuiswedstrijden vooral plaats op de zaterdagochtend en begin middag.
De B1 sluit het AVO-thuisprogramma voor dit weekend af met hun wedstrijd om 12u15.

Ver weg hoeven de toeschouwers echter niet te reizen (ook een voordeel van de nieuwe veldcompetitie-opzet) want AVO is ook op de velden te vinden in onder meer Zuidlaren, Hollandscheveld, Zevenhuizen en Gorredijk.
Het hele programma is te vinden elders op de website.

Heb je een mooi wedstrijd voor de website?

Stuur het naar redactie@avoassen.nl

Nieuws van het bestuur

Het bestuur buigt zich met (en op voorspraak van) de kampcommissie over de locatie voor de komende editie. De kampcommissie is voornemens tijdig alles voor te bereiden. Het wordt vast weer net zo’n succes als afgelopen jaar!

Karin Warris en Reinier Meints gaan binnenkort de werkzaamheden van het secretarisschap overdragen. Voor Karin zijn dit de laatste werkzaamheden vanuit die rol en Reinier warmt zich inmiddels op (in de hoop en verwachting dat de leden hem in november 2023 tijdens de ALV zullen benoemen.

Datzelfde geldt voor Bouke Heijda en Kees Pelster. Bouke is voor mij niet weg te denken uit het bestuur maar het moment is toch daar, na november. Kees en Bouke zorgen samen voor een zachte landing van onze financiën en het penningmeesterschap.

Nota bene: We zoeken onder meer mensen die zitting willen nemen in de Sponsorcommissie. We willen graag wat extra inzet doen waar we op dit moment -in tijden waarin sponsoring onder druk staat- geen bezetting hebben.


Daarnaast zoeken we ook aanvulling zoeken voor de Livestream-crew komend zaalseizoen.

Andere vacatures vindt je op Vacatures.

Met sportieve groet,

Teun Jan Kootstra