Van het bestuur

Home Nieuws Van het bestuur

We richten onze pijlen op een gelukkig, sportief, plezierig en verbonden 2024!

Nieuwjaarsbijeenkomst

We willen alle leden, vrijwilligers, donateurs, sponsoren en andere belangstellenden een gelukkig, gezond en sportief 2024 wensen! We hopen dat jullie net als ons goede voornemens hebben om er weer een mooi jaar van te maken, voor jou persoonlijk en voor AVO. Laten we er samen voor zorgen dat we de vereniging weer een stapje verder brengen!

Vrijdag 12 januari 2024 organiseerde het bestuur een nieuwjaarsbijeenkomst.
In een prettige en gemoedelijke sfeer hebben we elkaar ontmoet, met een hapje en een drankje daarbij. De dartborden werden goed benut en zelfs de sjoelbak was aanwezig. 

Het is een initiatief wat we graag elk jaar willen voortzetten, geïnitieerd door de nieuwe bestuursleden, die veel energie brengen in het bestuur (en de vereniging). 

De bestuursleden hebben de bardienst bemenst en een mooi aantal leden en vrijwilligers was ingegaan op de uitnodiging. Het bestuur richtte kort het woord tot de leden maar bovenal was het een fijn en informeel bijeenzijn.

De bijeenkomst past in de ambitie om ons clubhuis meer in te zetten voor het samenzijn en de verbinding die we als leden, vrijwilligers en andere betrokkenen graag willen hebben met elkaar. 

Hou daarom website en agenda in de gaten!

De eerstvolgende activiteit in de kantine is al komende zaterdagavond bij de AVO pubquiz, georganiseerd door FAVO  (20u00 inloop, start om 20u30). Naar aanleiding van enthousiaste aanmeldingen zijn alle beschikbare tafels al bezet. Dat belooft een leuke avond te worden!

Eerste speelweekend AVO 

AVO MW1 won woensdag 10 januari haar eerste thuiswedstrijd in 2024 met 16-14 van Vitesse (Be) MW1.

Het gaf een goede aftrap voor een sportief en (grotendeels) succesvol sportweekend. 

AVO 1 en 2 wisten beide overtuigend te winnen in Zuidlaren tegen Ritola 1 en 2, waar echter AVO 3 nét een doelpunt tekort kwam en verloor met 13-12. 

Het was een van de vele spannende wedstrijden: ook E1, D1 (beide gelijkspel) en B1, AVO 4 en AVO 6 speelden wedstrijden met minimaal verschillen. 

Bekijk alle uitslagen op de website.

AVO Whatsapp Community – voeg je groep toe aan de AVO community!

Kortgeleden stuurden we u al een mail met wat informatie over de AVO community op Whatsapp. Waar de website nog altijd in formele zin de plek is waar we communiceren, zoeken we graag manieren om extra te verbinden met de leden.

Naast een digitaal prikbord is er ruimte voor informeel gesprek (de AVO Chat) en kunnen bestaande (en nieuwe) whatsapp-groepen onder de community worden geplaatst. 

Hierdoor hebben leden in Whatsapp alle benodigde groepen snel in beeld, zie je ook welke andere groepen er zijn (en waar je je wellicht bij wilt aanmelden – waar dit zinvol is). 

Tip:

Ben je beheerder van een AVO-gerelateerde whatsapp-groep en wil je die whatsappgroep (team/ouders/commissie/werkgroep) in de community plaatsen? Dat kan eenvoudig door de AVO community te openen, vervolgens onderin op de blauwe knop te drukken (+ Voeg groep toe) en te kiezen voor “voeg bestaande groep toe”. De communitybeheerders (op dit moment zijn dat Merle en Teun Jan) zullen de groep dan snel goedkeuren.

Aan de whatsappgroep zelf verandert niets, maar het gemak is er wel dat je al je AVO-groepen onder één community terug kan vinden. 

Digitalisering AVO in Google Workspace

Op dit moment zijn we bezig om onze leden te faciliteren met een plek waar je verschillende soorten (AVO gerelateerde) documenten kunt bewaren, maar ook maken/bewerken én samenwerken binnen die documenten. Tegelijk willen we de wildgroei aan documenten rond AVO die we zelf binnen bestuur en commissies ervoeren samenbrengen.

De oplossing is gevonden in Google Workspace.

Voor zover dit al niet gebeurd is, worden de verschillende commissies en trainers/coaches binnenkort benaderd om toegang te krijgen tot hun deel in Google Workspace. 

De eerstvolgende fase is dat we ook via Google Workspace het mailbeheer van avoassen.nl gaan thuisbrengen in (emailprogramma) Gmail, zodat Google de integrale plek wordt om al je (vrijwilligers-)werk binnen AVO te kunnen doen en bewaren. 

Waar we nu veelal functie-mailadressen hebben, krijgen binnenkort alle commissieleden een eigen mailadres. Uiteraard verdwijnen de bestaande mailadressen (en mailopslag) niet: daar wordt voor gezorgd bij de “implementatie”. 

Commissies, werkgroepen en trainers/coaches kunnen zich al wel melden om de overstap te maken. Stuur een bericht aan voorzitter@avoassen.nl, waarna er contact met je wordt opgenomen. 

Penningmeester gezocht

Zoals tijdens de ledenvergadering van november 2023 al aangegeven, zitten we in formele zin zonder penningmeester. Nu hebben we het geluk dat we een goede (en energieke) bezetting hebben van het bestuur voor de komende jaren, maar in dit gezelschap hebben we nog geen bestuurder die het thema financiën onder de hoede neemt.  

We zoeken vooral een penningmeester die vanuit de AVO-visie oog houdt voor financiële consequenties en benodigde investeringen van de uitvoering van beleid. 

Boekhoudkundige ervaring is een pré, maar het bestuur is tegelijk welwillend om dit op een andere wijze in te richten (waar de huidige penningmeester samen met een financiële commissie nu ook veel uitvoerend werk verricht op gebied van verenigingsfinanciën).

Namens het bestuur,

Teun Jan Kootstra
Voorzitter AVO Assen