Verplichte spelregelbewijs: 9 en 18 april spelregelavonden

Home Nieuws Clubnieuws Verplichte spelregelbewijs: 9 en 18 april spelregelavonden

Vanuit het KNKV is een traject gestart om de spelregelkennis bij alle korfballers te vergroten. Dit wordt gedaan door middel van een verplicht spelregelbewijs. Dit wordt gefaseerd ingevoerd. Dit betekent dat alle senioren vanaf het seizoen 2018-2019 verplicht in het bezit moeten zijn van een spelregelbewijs. Als je niet in het bezit bent van een spelregelbewijs kun je niet meer deelnemen aan wedstrijden. De andere leeftijdscategorieën volgen later.

Start seizoen 2018-2019              Senioren

Start seizoen 2019-2020              Junioren

Start seizoen 2010-2021              Aspiranten

Dus alle senioren en de junioren die volgend seizoen senior worden moeten dit seizoen verplicht het spelregelbewijs halen. Daarnaast willen vanuit AVO graag dat ook alle andere junioren het spelregelbewijs halen. Daarvoor hebben alle senioren en junioren inmiddels een mail gehad met een activatiecode. De activatiecode staat in een pdf-bestand dat als bijlage bij de betreffende mail is gevoegd. Met de activatie kun je op de website https://www.korfbalmasterz.nl/ inloggen en kun je het spelregelbewijs halen.

Op de site kun je eerst oefenen en de spelregels kunt bekijken. Dit kan al zonder activatiecode op https://www.korfbalmasterz.nl/oefenen/ en op https://www.korfbalmasterz.nl/spelregels/.

1          Log in via de website https://www.korfbalmasterz.nl;

2          Doorloop de 5 levels van elk 10 vragen;

3          Maak de eindtoets (vanaf 16 goede antwoorden ben je geslaagd)

Een aantal leden heeft het spelregelbewijs inmiddels gehaald, een aantal heeft het account geactiveerd en heeft geoefend (maar het spelregelbewijs nog niet gehaald), maar een groot aantal leden heeft het account nog niet geactiveerd. Denk eraan dat je dit seizoen het spelregelbewijs moet halen, anders kun je als senior volgend jaar niet meer spelen.

Als je de activatiecode kwijt bent, laat het mij dan weten, dan stuur ik een nieuwe.

Om het jullie makkelijker te maken bij het halen van het spelregelbewijs, organiseren we 2 spelregelavonden in de AVO-kantine:

  • Maandag 9 april
  • Woensdag 18 april

Beide avonden beginnen om 20u.

Als je een laptop hebt, neem deze dan mee naar de spelregelavonden en zorg dat je de activatiecode hebt. Dan kun je ter plekke oefenen en mogelijk direct het spelregelbewijs halen.

De volgende spelers hebben vrijstelling (en hebben dus ook geen mail met activatiecode ontvangen), omdat ze in het verleden een theorieopleiding, opleiding jeugdscheidsrechter, opleiding verenigingsscheidsrechter of opleiding KNKV-scheidsrechter hebben gedaan:

Gerard Abbingh, Johan van Dijk, Marko Dolsma, Wiebren Heijda, Boyd Klaas, Menno Lunshof, Hans Mellema, Ingrid Paardekooper, Marijke Popken, Siward Sloot, Tjerry Steenhuisen, Veerle Stougie, Mark Timpen, Sylke Willigenburg en Stephan Zonderman.

Namens de TC

Johan van Dijk