Verslagen van AVO E1 en AVO E2

Home Nieuws Verslagen van AVO E1 en AVO E2

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Foto, AVO E1 gemaakt door Jaap van der Veen

[/fusion_text][fusion_title hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” size=”2″ content_align=”left” style_type=”none”]

AVO E1 loopt kampioenschap net mis

[/fusion_title][fusion_text]

Ter afsluiting van de voorjaarsveldcompetitie stond voor onze E1 de thuiswedstrijd tegen Hoogkerk/Nanka Diamond Tools E1 op het programma. Voor deze laatste wedstrijd was het team van coach Lisette aangevuld met E2-speler Boyd en in het verloop van de wedstrijd ook nog met E2-speler Hielke. De uitwedstrijd in Hoogkerk werd gewonnen met 6-12. Als zo’n overwinning thuis ook zou lukken, zou dit een mooie afsluiting van het seizoen zijn.
Voor het eerste kwart van de wedstrijd kwamen voor AVO (onder tropische omstandigheden) Britt, Loïs, Maayke en Tara in het veld. Vanaf de afworp trok het AVO-viertal ten aanval en wist al snel met goed samenspel op een 2-0 voorsprong te komen door 2 doelpunten van Maayke. Het goede spel leverde in het verloop van dit eerste kwart ook nog doelpunten op van achtereenvolgens Tara, Loïs en Tara gevolgd door een eerste Hoogkerk-doelpunt. Hierdoor eindigde dit kwart met een mooie 5-1 voorsprong voor AVO.
Na een korte verfrissingspauze was er enige discussie over het dragen van de hesjes. Moesten ze over het shirt, of zonder shirt met alleen een hesje, of kon het shirt beter binnenstebuiten worden gedragen? Wat er uiteindelijk werd besloten weet ik niet meer.
Voor het tweede kwart ging Britt naar de kant en kwam Boyd in het veld. Nauwelijks had de scheidsrechter het beginsignaal gegeven, of Maayke had de bal alweer in de korf en zette AVO zo op een 6-1 voorsprong. Na een paar minuten spelen werd Loïs bevangen door de hitte en moest helaas naar de kant. Britt kwam weer in het veld. In de tussentijd bleek er ook nog gescoord te zijn door Hoogkerk: 6-2 dus. AVO ging verder met goed samenspel en ook met scoren. Eerst maakte Boyd er 7-2 van, gevolgd door de 8-2 van Tara en uiteindelijk bepaalde Britt met een doorloopbal de ruststand op 9-2.
In een uitgebreide rustperiode in de schaduw van de bomen werd door beide teams de ranja genuttigd. Na de rust kwam Hielke in het veld voor Tara en ging Loïs richting kleedkamer voor een verfrissende douche.
In dit derde kwart zou er geen minuut voorbijgaan zonder doelpunt of zelfs doelpunten. Om te beginnen wist Boyd binnen 2 minuten met 3 doelpunten de voorsprong te vergroten naar 12-2. Hierna wist Hoogkerk vanaf de afworp een aanval op te zetten en tegen te scoren: 12-3. AVO nam het spel weer over en liep door doelpunten van Maayke en Boyd uit naar 14-3. Vervolgens was het Hielke die uit een snelle aanval de 15-3 aantekende. Er werden door het AVO-viertal mooie aanvallen opgezet en Hoogkerk werd volledig zoek gespeeld en AVO liep door 3 doelpunten van Hielke en een doelpunt van Britt uit naar een 19-3 voorsprong.
Bij het begin van het laatste kwart gingen Boyd en Hielke naar de kant en kwamen Tara en een opgefriste Loïs weer in het veld. Door de warmte was de fut uit beide teams verdwenen en de wedstrijd werd met mooi samenspel plichtmatig uitgespeeld. Toch werd er ook nog wel gescoord. Halverwege dit kwart scoorde eerst Tara 20-3, gevolgd door de 20-4 door Hoogkerk. In de strijd om de bal kreeg Tara een elleboog in het gezicht en moest helaas worden gewisseld. De weer ingevallen Boyd wist vlak voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de eindstand te bepalen op 21-4 in het voordeel van AVO.
Doordat concurrent Nic. Alfa-college E1 haar wedstrijd tegen Stadskanaal ’74 E1 met 22-10 wist te winnen, zat er voor onze E1 helaas geen kampioenschap in. Met 1 puntje minder dan kampioen Nic. Alfa-college eindigde AVO E1 op een mooie 2e plaats in deze competitie. Gefeliciteerd spelers en coach.
Voor de afsluitende strafworpenserie bleek Hoogkerk nog iets meer energie over te hebben dan AVO. Met 5 eigen doelpunten en 2 AVO doelpunten van Tara en Britt werd deze competitie besloten met een 2-5 zege voor Hoogkerk/Nanka Diamond Tools.

Opa van Loïs

AVO E2 kampioen, en dat word gevierd !

Afgelopen zaterdag was een belangrijke wedstrijd voor de spelers van de E2. Tot nu toe hebben ze alle wedstrijden gewonnen en bij winst zijn ze kampioen. Dit feit brengt natuurlijk wel wat spanning met zich mee en dit was duidelijk af te lezen van de hoofden van Jytte, Hielke, Sarah, Fenna en Boyd. Ze moesten spelen tegen de E1 van Korwi. Boyd is nogal ziek geweest en het was even afwachten of hij genoeg energie zou hebben om mee te spelen.

De 1e 10 minuten speelden Jytte, Hielke, Sarah en Fenna. In het begin moesten de beide teams even in het spel komen, maar al snel werd de score geopend door AVO via een mooie aangeef onder de korf. Het was duidelijk te zien dat AVO de spanning in de benen had. Het lukte niet om mooi, snel en zorgvuldig rond te spelen zoals ze in de andere wedstrijden zo goed hebben gedaan. Het lukte Korwi dan ook om op een 1-3 voorsprong te komen via 2 mooie doorloopballen en een snelle aanval.

In de 2e 10 minuten kwam Boyd voor Jytte in het veld. Nog steeds lukte het AVO niet om mooi, snel en zorgvuldig rond te spelen. Er was een score mogelijkheid, maar die ging net naast de korf. De spanning steeg langs de kant, het leek wel Excelsior – Feyenoord! Gelukkig ging het verdedigen wel erg goed, deze 10 minuten lukte het Korwi niet om te scoren.

Na een stevige toespraak in de rust waren ze klaar voor de 3e 10 minuten. Jytte kwam weer in het veld voor Boyd. De spanning viel er vanaf en ze kwamen beter in hun eigen spel. Na een poging die net naast ging scoorden ze gelukkig 2-3. AVO ging beter samen spelen en de kansen kwamen. Het werd 3-3, 4-3 en 5-3. Verdedigend hielden ze de boel ook erg goed dicht. Het lukte Korwi niet meer om er door te komen.

In de laatste 10 minuten ging AVO goed door met hun eigen spel. De spanning steeg wel, dit was vooral te merken aan de bloeddruk van de ouders langs de kant. AVO kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in. Gelukkig werd er via een mooie aangeef onder de korf wel 6-3 gescoord. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Boyd nog even spelen voor Sarah. Dit bleek een gouden wissel, want hij scoorde al snel via een mooie aangeef onder de korf, 7-3! Hierna was het zaak de boel goed dicht te houden en de wedstrijd uit te spelen. Dit deden ze fantastisch! Jytte had nog een klein uitstapje door bijna in eigen korf te scoren, maar gelukkig ging deze naast. Einde wedstrijd, 7-3, kampioen!!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]