Home Nieuws Geen categorie Vier punten dit weekend voor de selectie! Hoofdmacht wint van favoriet voor eigen publiek

Afgelopen weekend was het de eerste thuiswedstrijd van de selectie van AVO. Onder zonnige omstandigheden gaven de Hoofdklasse teams AVO B1 en A1 het goede voorbeeld door hun wedstrijden te winnen. Het AVO Complex was gedurende de hele dag goed gevuld met publiek. Eindelijk weer een ouderwets dagje AVO. Vorige week was de AVO selectie niet opgewassen tegen de OWK selectie in Oostwold. Vandaag zouden De Walden 2 en favoriet Drachten 1 op bezoek komen. Doelstellingen zijn helder. AVO 2 moet bovenin meedraaien en AVO 1 zal zich moeten handhaven in hun uitdagende poule.

AVO 2 – De Walden 2 was een wedstrijd waarin AVO 2 haar ware aard liet zien. De nasmaak van vorige week is gedurende 2x 30 minuten weg gepoetst. De Walden 2 gaf niet op en bleef strijdbaar maar waren op geen enkel moment in staat AVO 2 te stoppen. Eindstand 24-11.

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechter koppel Deen en Hut voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Drachten 1. Een primeur op het AVO complex aangezien er geen assistent-scheidrechter was maar twee gelijkwaardige leidsmannen. Het eerste kwartier liet AVO direct zien dat het vandaag niet zomaar zou gaan verliezen van Drachten. Met een tomeloze inzet stond er 5-1 op scorebord. AVO denderde door tot aan de rust. De ruststand werd bepaald op 9-2.

De tweede helft van de wedstijd begon met een herboren Drachten. Met hun Friese mentaliteit lieten ze zien dat opgeven geen optie was. AVO had wat last van de spanning leek het. Als het zo lekker loopt komt de rust altijd op een slecht moment. Drachten maakte 4 goals waar AVO er 1 scoorde. De spanning was terug met nog een kwartier te spelen. Stand 10-6. Het in grote getale aanwezige AVO publiek ging er eens goed voor zitten. De wedstrijd werd onrustiger door de vele blessure behandelingen aan beide kanten en de wissels aan Drachten zijde. AVO leek hier de meeste last van te hebben maar rechte rug. Met een aantal om en om scores kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 14-10. Een overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben direct vanaf het begin een strijdbare ploeg gezien. We moeten dit elke week op de mat leggen dan maken we een kans om te winnen. Dat we nu een wedstrijd maken en uiteindelijk aan de goede kant van de score komen heeft daar mee te maken. We zijn blij dat we thuis eindelijk 4 punten pakken met de selectie. Dat heeft deze club verdiend. Echter moeten we ook door. Volgende week wacht ons Ritola. Daar winnen wij niet zomaar van. De laatste keer dat we daar waren stond het 7-1 met rust en verloren we kansloos van een veel beter Ritola. Zij zijn alleen maar sterker geworden. We genieten van het moment nu, je wint van een favoriet. Dat is klasse, maar geen garantie voor de toekomst.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN UITWEDSTRIJD IN ZUIDLAREN. TEGENSTANDER IS HET ALTIJD LASTIGE RITOLA. AVO 2 SPEELT OM 14:00 EN AVO 1 START OM 15:30 UUR IN ZUIDLAREN!