Volledige selectiestaf continueert samenwerking en Marco Zegwaard wordt toegevoegd

Home Nieuws Volledige selectiestaf continueert samenwerking en Marco Zegwaard wordt toegevoegd

Korfbalvereniging AVO uit Assen is trots om te kunnen vermelden dat het de samenwerking met hoofdtrainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp heeft kunnen verlengen. Hiermee continueert AVO de ingeslagen weg om met de jonge spelersgroep te bouwen aan een herkenbare en succesvolle AVO selectie. Ook Reinier Meints (trainer/coach AVO 2) en Emiel Klootsema (analist) blijven gelukkig deel uitmaken van de technische staf. Marco Zegwaard zal worden toegevoegd aan de technische staf als trainer van de selectie en coach van AVO 2. Ook de medische begeleiding van Daniel Zonderman i.c.m. SKS Fysiotherapie blijft verbonden aan de selectie.

Daarnaast zal onder aanvoering van Zegwaard de brug worden gevormd naar de 2e selectie (AVO 3 en 4) door het geven van training aan deze voor de toekomst zo belangrijke groep.

Marco Zegwaard

Marco Zegwaard kende als speler van AVO, DOS’46 en Jong Oranje vele successen in zijn korfbalcarrière. Absoluut hoogtepunt is de promotie met DOS’46 naar de Korfbal League. Door een zware knieblessure werd Zegwaard gedwongen te stoppen met korfbal en ging hij zich op het trainersvak richten. De afgelopen vier jaren heeft hij als hoofdtrainer de AVO junioren begeleid in de Hoofdklasse en is hij trainer van RTC Noord U17.

Eusterbrock en Veldkamp

Veldkamp en Eusterbrock zijn vanaf het eerste seizoen, van de toen nog samenwerkende verenigingen VDW-OLS en ASKO betrokken bij de AVO jeugdopleiding. Volgend seizoen wordt hun twaalfde jaar als trainer/coach van AVO. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de opleiding van onze AVO spelers. Ook zijn ze destijds verantwoordelijk geweest voor de promotie naar en de successen in de junioren Hoofdklasse.

Het absolute hoogtepunt was de promotie met AVO 1 naar de Hoofdklasse en AVO 2 naar de reserve Overgangsklasse afgelopen zaalseizoen.

AVO-voorzitter Teun Jan Kootstra: “Allereerst zijn we enorm blij dat de spelersgroep heeft aangegeven bij AVO te blijven.

Dat is voor de continuïteit van onze vereniging erg belangrijk. Het is met de spelers die over komen vanuit de junioren en de huidige spelers van AVO 1, 2, 3 en 4 belangrijk dat we extra in de seniorenteams investeren. In de technische staf hebben we daarom stappen willen zetten en zijn we verheugd dat we met deze mensen het komende seizoen verder kunnen bouwen.

We willen graag met de selectie in de Hoofdklasse en reserve Overgangsklasse blijven zodat we daar op termijn om de prijzen kunnen spelen. AVO 2 heeft de opdracht om de schotklok terug te brengen in Assen met verve volbracht. Nu kunnen meer spelers die in de jeugdopleiding ervaring hebben opgedaan met de schotklok en doorstromen ook in AVO 2 met klok spelen. AVO 1 heeft geschiedenis geschreven door te promoveren naar de Hoofdklasse. Met de spelers die er nu staan voor de 1e én 2e selectie en de talenten die nog in de jeugd spelen heeft de vereniging veel vertrouwen in de toekomst.”

Het doel is om met en voor AVO-leden een herkenbare en stabiele seniorenselectie te creëren waarin ambitie, plezier en prestaties samengaan. Het bestuur van AVO wenst de technische staf en spelersgroep veel succes en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Namens bestuur AVO Assen,

Met vriendelijke groet,

Teun Jan Kootstra
Voorzitter AVO Assen

 

Foto Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie