Wedstrijdverslag van Nic./Alfa-college E1 – AVO E1

Home Nieuws Wedstrijdverslag van Nic./Alfa-college E1 – AVO E1

Zaterdag 20 mei stond voor onze E1 als voorlaatste wedstrijd van de voorjaarsveldcompetitie een uitwedstrijd tegen het Groningse Nic./Alfa-college E1 op het programma. Thuis was met 1 doelpunt verschil gewonnen van deze tegenstander en in de competitie stond AVO E1 nog 1 puntje voor. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
Zonder coach Lisette, maar met gelegenheidscoach Annieta (moeder van Maayke) met assistentie van Hans (vader van Hielke) begon het team van Britt, aanvoerder Loïs, Maayke en Tara om 9:00 uur aan de wedstrijd. Voor deze wedstrijd was het team aangevuld met E2-speler Hielke, die voor het eerste kwart op de bank plaats nam.
AVO begon fel aan de wedstrijd en wist binnen 1 minuut al op een 0-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Maayke. Direct sloeg Nic terug en scoorde 1-1. Maar AVO had er duidelijk zin in, want voordat er 3 minuten waren gespeeld liep AVO door doelpunten van achtereenvolgens Tara, Britt en nog een keer Britt uit naar een 1-4 voorsprong. Hierna was het Nic dat de stand terugbracht naar 2-4. De doelpuntenstorm van de eerste minuten ging liggen en het spel ging heen en weer met kansen voor beide partijen. Met nog een paar minuten te spelen kreeg AVO een strafworp. Deze werd door Britt keurig benut, zodat het eerste kwart werd afgesloten met een 2-5 stand in het voordeel van AVO.
Voor het tweede kwart kwam Hielke in het veld en ging Loïs naar de bank. Hoewel AVO in dit kwart best goed speelde, kwamen de onzen er scorend niet echt aan te pas. Met 2 doelpunten direct in het begin van dit kwart en 1 doelpunt in de laatste minuut trokken de Groningers de stand naar 5-5 gelijk. Gelukkig scoorde Tara vlak voor het rustsignaal (van een goed leidende scheidsrechter) nog een keer voor AVO, zodat met een 5-6 voorsprong richting ranje kon worden gegaan.
Bij het begin van de tweede helft ging Tara naar de bank en kwam Loïs weer in het veld. Wat er door de ranja van de Nic-spelers heeft gezeten weet ik niet, maar het leek wel toverdrank, want binnen 2 minuten werd de stand omgebogen van een 5-6 achterstand naar een 8-6 voorsprong. AVO leek even van slag en met name Maayke die een bal in het gezicht kreeg. De coaches kozen voor een tactische wissel om de tegenstander in verwarring te brengen. Niet Maayke (met betraande ogen) ging naar de kant, maar Hielke. Tara kwam weer in het veld en er moest weer een hesje aan te pas komen. Nu leek Nic enigszins van slag en veroorzaakte direct een strafworp. Deze werd door AVO helaas niet benut. Na een paar minuten was het weer raak. Helaas geen doelpunt, maar nu een bal in het gezicht van Tara. Na ook Tara weer te hebben opgelapt ging AVO in de aanval en via een doorloopbal van Maayke werd 8-7 gescoord. Met nog iets meer dan een minuut te spelen kreeg AVO voor de derde keer een strafworp toegekend. Helaas werd ook deze keer gemist. Nic kreeg de bal weer te pakken en wist wel te scoren en maakte er 9-7 van. Ook AVO liet nog een keer van zich spreken en via een doorloopbal van Britt werd het 9-8. Toch waren het de Groningers die dit kwart het laatste woord hadden en in de laatste seconden nog 10-8 scoorden.
Voor het vierde en laatste kwart van de wedstrijd bleef Hielke (die ‘s middags ook nog moest spelen) op de bank en begonnen de 4 meiden aan het slotstuk. Dit begon met een regen aan doelpunten. Eerst was het Britt die uit een doorloopbal scoorde en de stand op 10-9 bracht. Vervolgens scoorde Nic 2 keer en kwam zelfs weer op een verschil van 3 doelpunten: 12-9. Hierna was het weer Britt die er 12-10 van maakte. Het scoren lag even stil en alle spelers leken zich enkele minuten op te laden voor de laatste 3 à 4 minuten. Het was Britt die de doelpuntenmachine weer op gang bracht en 12-11 scoorde, dadelijk gevolgd door de 13-11 van Nic, de 13-12 door een mooi afstandschot van Britt en nog een keer een Nic-doelpunt, zodat de laatste minuut inging met een 14-12 stand. De spanning was om te snijden, zeker toen Tara in de laatste minuut 14-13 scoorde. Met nog 30 seconden op de klok kreeg AVO haar vierde strafworp in de wedstrijd. Iedereen hield de adem in: zou het dan toch nog lukken? Helaas ….., de strafworp verdween via de rand van de korf weer in het veld. Hierdoor bleef de stand steken op een 14-13 overwinning voor Nic./Alfa-college E1, dat hierdoor met nog 1 wedstrijd te spelen 1 punt meer heeft dan AVO E1. Alles hangt dus af van de laatste competitiewedstrijd waarin AVO E1 het thuis opneemt tegen Hoogkerk/Nanka Diamond Tools E1 en waarin Nic./Alfa-college E1 een uitwedstrijd heeft tegen Stadskanaal ’74 E1.
Totaal leeggespeeld begonnen de spelers aan de afsluitende strafworpenserie. Helaas werd ook hier, ondanks doelpunten van achtereenvolgens Tara, Loïs, Loïs, Britt en Loïs niet gewonnen. Door de 6 tegendoelpunten van Nic ging ook hier de overwinning met 6-5 naar het Groningse team.