Zwaarbevochten overwinning voor AVO E2

Home Nieuws Zwaarbevochten overwinning voor AVO E2

Ook voor de tweede wedstrijd in de najaarscompetitie stond zaterdag 16 september voor onze E2 een thuiswedstrijd op het programma, en wel tegen het Norger DES E1. Net als vorige week leek het weer een wedstrijd in de regen te worden, maar gelukkig was het om half twee bij het begin van de wedstrijd nagenoeg droog.
Voor het eerste kwart van de wedstrijd begonnen Iris, Karsten, Loïs W en Merel in het veld en namen Cas en Loïs P op de bank plaats. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter golfde het spel op en neer. Door beide teams werd er goed rondgespeeld, maar de schaarse doelpogingen leverde geen enkel doelpunt op, waardoor er na 10 minuten spelen dus nog steeds een 0-0 stand op het scorebord stond.
Voor het tweede kwart gingen Loïs W en Merel naar de kant en kwamen Cas en Loïs P in het veld. Het spel ging verder zoals in de eerste 10 minuten, maar er kwamen iets meer doelpogingen. Het was DES dat na zo’n 3 minuten spelen als eerste tot scoren kwam en zo een stand van 0-1 liet noteren. Ook AVO was enkele keren dicht bij een treffer, maar de bal verdween telkens via de rand van de korf het veld weer in. Het samenspel zag er prima uit en de doelpunten zouden vanzelf wel komen (hoopten we als publiek). Tot de rust werd er echter door geen van beide teams meer gescoord.
De tweede helft begon dus met een ongekende korfbalstand van 0-1. Loïs W en Merel kwamen weer in het veld en Iris en Karsten verhuisden naar de bank. Na een minuut spelen was het eindelijk raak voor AVO. Loïs W werd door prachtig samenspel van het team in de gelegenheid gesteld om met een doorloopbal de stand gelijk te trekken: 1-1 dus. Het spel bleef gelijk opgaan en er werd goed gecombineerd. Ook het derde kwart van de wedstrijd was al weer voor de helft verstreken voordat het volgende doelpunt viel. Wederom was het DES dat op voorsprong kwam en een 1-2 stand liet aantekenen. Voor AVO wilde de bal maar niet in de korf en de spanning was vooral bij de aanwezige supporters voelbaar. Gelukkig keerde het tij in de laatste minuut van dit derde kwart. Het was Loïs P die met een mooi schot de stand weer op gelijke hoogte bracht, 2-2 dus. En in dezelfde minuut was het nogmaals Loïs P die AVO zelfs op een 3-2 voorsprong wist te zetten.
Voor het laatste kwart gingen Cas en Merel naar de kant en kwamen Iris en Karsten weer in het veld. AVO bleef goed spelen, maar datzelfde gold ook voor de tegenstander. Het duurde tot halverwege dit laatste deel van de wedstrijd voor het volgende doelpunt. Met een mooi afstandschot bracht Loïs W een 4-2 stand in het voordeel van AVO op het bord. Nog in dezelfde minuut wist Karsten de voorsprong zelfs nog te vergroten naar 5-2. DES deed verwoede pogingen om terug te komen in de wedstrijd, maar meer dan 1 doelpunt zat er voor het Norger team niet meer in, zodat deze spannende wedstrijd eindigde in een mooie zwaarbevochten 5-3 overwinning voor AVO E2.
De afsluitende strafworpenserie verliep iets beter dan de vorige week. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs P, Merel, Karsten en Merel werd hier door de 3 tegendoelpunten van DES de eindstand 4-3 in AVO’s voordeel.